چرا صندوق دارا یکم در سبد سهام من نیست؟ + راه حل-راهبرد معاصر

چرا صندوق دارا یکم در سبد سهام من نیست؟ + راه حل

با وجود ثبت نام در بورس و اخذ کد بورسی سهام دولت (صندوق دارا یکم) در سبد سهام برخی افراد نیامده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۰۲ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 22
کد خبر: ۴۷۲۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، سهام دولت در صندوق دارایی کم که یک ماه پیش ارزش شد و ۳ میلیون نفر آن را خریدن هنوز در سبد سهام برخی از سهامداران قابل رویت نیست و باعث نگرانی سهامداران دارا یکم شده است. اینکه سهام دولت در پرتفوی بورسی شما قابل رویت باشد یا خیر به نحوه خرید آن بستگی دارد و حتی اگر در حال حاضر این سهام را مشاهده نمی کنید راه حل انتقال سهام دارا یکم به پرتفوی بورسی شما در ادامه می‌آید.

 

دیروز یکشنبه، یکم تیر ماه ۹۹ سرانجام سهام اولین صندوق ETF دولتی با نماد “دارا یکم” در پرتفوی سهامداران نشست. اما هنوز عده‌ای قادر به مشاهده سهام نیستند.

از مشکلات این سهام می‌توان به عدم آشنایی غالب خریداران با فرآیند ثبت‌نام و ورود به بورس، عدم اطلاع‌رسانی مناسب در مورد مراحل خرید و همچنین فروش بعد از درج نماد در بورس، عدم هماهنگی بین کارگزاران و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

بسیاری از افراد که صاحب کد بورسی بودند از طریق کارگزاری خرید کرده و به دلیل عدم آشنایی دقیق با این فرآیند و به فرض انجام نشدن خرید دوباره از طریق درگاه‌های بانکی هم اقدام به خرید کردند که باعث بروز مشکلاتی در زمینه بازگشت وجوه بیش از ۲ میلیون تومان شد. خبرها حاکی از آن است که همچنان عده‌ای وجه اضافی پرداختی خود را دریافت نکرده‌اند و هیچ سازمانی هم در این زمینه پاسخگو نیست و مسئولین بورس هم تنها به گفتن اینکه “وجه اضافی بازمی‌گردد و صبور باشید” اکتفا می‌کنند.

تعدادی دیگر نیز بدون مطالعه دقیق قوانین پذیره‌نویسی این صندوق با خرید بیش از سقف، که دو میلیون تومان بود باعث ایجاد دردسر برای خود و سازمان بورس شدند!

 

چرا صندوق دارا یکم در سبد سهام من نیست؟ + راه حل

 

عده‌ای اصلا اطلاع نداشتند که بعد از خرید این صندوق برای معامله حتما باید کد بورسی بگیرند و وارد بورس شوند و این مسئله هم باعث بروز مشکلات زیاد و پشیمانی تعدادی از سهامداران شد. حال آنکه سهام این صندوق بسیار باارزش بوده و اصلا توصیه به فروش نمی‌شود!

حالا اما مهم‌ترین مشکل در زمینه افرادی است که از طریق درگاه بانکی خرید خود را انجام داده و سپس برای دریافت کد بورسی اقدام کرده‌اند. در حالی که امروز سهام ETF در پرتفوی همه سهامداران وارد شده، این افراد همچنان نمی‌توانند به سهام خود دسترسی داشته باشند و همین موضوع سوالات زیادی را در ذهن این سهامداران ایجاد کرده است.

 

خبر خوب این است که جای هیچ نگرانی وجود ندارد، فقط کافی است این افراد مراحل زیر را انجام دهند تا بتوانند سهام را در پرتفوی خود مشاهده کنند:

در صفحه کارگزاری مورد نظر که در آن حساب ایجاد کرده‌اید به قسمت “تغییر کارگزار ناظر” رفته و نماد “دارا یکم” را جستجو کنید (زیر نماد نوشته شده: صندوق واسطه‌گری مالی یکم-سهام)، بعد روی نماد کلیک کرده و دکمه “ثبت درخواست” را بزنید. انشاالله درخواست انجام شده و سهام به زودی در پرتفوی شمت هم قابل مشاهده و معامله خواهد بود.

نکته مهم در این زمینه این است که همیشه اگر سهمی را از طریقی غیر از کارگزاری خریداری کردید، با انجام همین مراحل و جستجوی نام نماد موردنظر، به راحتی دارایی خود را به کارگزاری فعال خود انتقال دهید.

 

 

چرا صندوق دارا یکم در سبد سهام من نیست؟ + راه حل

 

قرار است از چهارشنبه، چهارم تیر ماه معاملات دارا یکم مجاز شود. متن کامل این پیام به شرح زیر است:

 

مشتریان گرامی


در ارتباط با صندوق واسطه گری مالی یکم با نماد «دارا یکم» به نکات زیر توجه نمایید:

۱- دارایی های سپرده گذاری این صندوق در حال به روز رسانی می باشد. در صورتی که سفارش فعال یا مبلغ مسدود شده ای از محل سفارش خود در این نماد دارید، منتظر به روز رسانی کامل دارایی ها باشید.

۲- پس از تکمیل دارایی های سپرده گذاری، فرآِیند تخصیص و بررسی سفارش های شما انجام خواهد شد. مبلغ مسدود شده شما آزاد و به میزان تخصیص سهم از گردش حساب شما کسر خواهد شد.

۳ – در صورتی که این صندوق را از طریق بانک و یا کارگزاری های دیگر خریداری کرده اید، پس از فراهم شدن امکان تغییر کارگزار ناظر توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی، اطلاع رسانی های لازم انجام خواهد شد. بدیهی است تا آن امکان تغییر کارگزار ناظر وجود نخواهد داشت.

 

ارزش روز دارا یکم چقدر می باشد؟

طبق آخرین محاسبات ارزش واحدهای نخستین صندوق ETF که با نماد دارا یکم از روز چهارشنبه جاری قابل معامله خواهد بود به حدود ۴٫۵ میلیون تومان رسیده است. آن طور که تاکنون اعلام شده است، اگر متقاضیان واحدهای دارا یکم صندوق را از بانک‌ها خریده باشند و اکنون کد بورسی دارند می‌توانند از پنل معاملات آنلاین کارگزاری تغییر ناظر بدهند تا این سهام وارد سبد بورسی آنها شود.

اما آنها که هنوز کدبورسی ندارند و واحدهای صندوق ETF را خریداری کرده بودند اکنون ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام کنند و سپس به دفاتر پیشخوان یا سایت بانک قرض الحسنه مهر ایران یا اپلیکیشن سیگنال احراز هویت مراجعه کنند و پس از این مرحله،با مراجعه به یکی از کارگزاری‌ها، برای افتتاح حساب معاملات آنلاین اقدام کنند.

ارسال نظر
آخرین اخبار